Cuvinte

Toți oamenii se aseamănă prin cuvinte. Numai faptele îi deosebesc.

marți, 18 iunie 2013

Doar o clipa de trait
Cum in minte avem multe, in suflet se aflta totul. Toate sentimentele vrute sau nedorite. În minte le vom avea întipărite în tot restul vieții.


Dorindu-ne a resimți trecutul, se produce în mintea și sufletul nostru o oarecare conexiune.Gândindu-ne la, așa zisele, amintiri ce și-au pus amprenta pe trecut, cu inima le putem resimți și cu mintea le putem reface. 


Este atat de nedrept cum astazi suntem fericiti si nu ne mai putem gandi decat la acest moment din prezent pe care il itraim si maine vom simti cum pica cerul pe noi. Din cauza nepasarii, probabil, sau a geloziei... Nici nu stii la ce iti este mintea atunci cand iubesti. Poti fi atat de vulnerabila, atat de... Primul cuvant taios te doboara atunci cand iubesti.

Iti pui in minte ca nu mai vrei sa iti pese. Te-ai hotarat. Nu mai vrei sa fi ranita a doua oara. Dar cum poti reusi atunci cand cineva de care iti place te face sa razi, va vorbiti in fiecare zi...
Acum va vorbiti, se apropie dorinta de a spune "Somn usor...", esti atat de obosita, insa vrei sa mai stai putin cu el.

Pana sa adormi, cum inchizi ochii iti imaginezi cum ar fi daca ar fi acum langa tine. Ce i-ai face.. ce ati face de ar fi cu tine... Cum ai reactiona...

Cu totii stim aceste sentimente, poate mai tarziu le vei afla, daca inca mai copilaresti.

Am invatat ca nu esti niciodata prea mic sa te maturizezi.

Am invatat ca timpul trece, nu ii pasa daca nu ai terminat ceva, sau daca ai mai vrea o data sa simti ceva din trecut.

Am invatat ca suntem intr-o continua miscare, de ce? Pentru ca noi traim doar O CLIPA in viata.
Exact cum am scris ACEST cuvant.. deja este trecut. Nici aceasta clipa n-o putem trai.. Trece atat de repede.. Nici nu observam cum deja suntem in trecut...

Pare atat de ciudat.. Dar atat de misterios. Atat de... Parca mai vreau sa fiu acel copil care eram odata...
Cand suntem mici copii, ne dorim sa crestem, dar cand ajungem la urmatorul pas din viata, parca regretam dorinta de a ne maturiza.. Era atat de frumos cand nu stiam de nimic.. Nu staim ce este durerea, ce sunt probleme in viata.. Tot.. Nu stiam.

Dar acum, cand am crescut, parca as mai vrea sa nu-mi pese. Sa fiu acel copil naiv.. Pe care.. Toti il iubeau, indiferent de situatie, de gandire.. De tot.

Mi-e dor.

Dar nu mai pot face nimic. Cum spuneam, timpul este al naibi de trecator, al dracului de rau.. Trece pe langa tine fara macar sa te avertizeze ce va urma. Te lasa sa te descurci singur, sa descoperi lumea falsa..
Te invata sa te inveti singur.

Te invata sa nu iti pese de nimeni. Toti au doua sau mai multe fete. Invata sa te iubesti pe tine insuti mai intai.


  

2 comentarii: